Tijdens deze tocht ga je op zoek naar de orchidee, de bloem waar het allemaal om draait. Ontdek de schoonheid van de natuur en de bijzondere diersoorten die in dit gebied leven.

Deze wandelroute start vanuit het historische centrum van Heukelum. Tijdens deze route ga je op zoek naar de bloem waar het allemaal om draait: De Orchidee. Ongetwijfeld kom je op verschillende plekken de Wespen- en Rietorchidee tegen. Daarnaast ervaar je de prachtige schoonheid van de natuur en de bijzondere diersoorten die voorkomen in dit gebied, zoals de ijsvogel en bevers. Ook bijzonder voor onderweg: Neem het trekpontje in natuurgebied De Koornwaard. Ook leuk voor de kinderen.

Onderweg passeer je ook Kasteel Merckenburg. Het kasteel is niet toegankelijk voor publiek, maar wel mooi om van buiten te zien. Het was ooit een robuust kasteel met torens, een binnenplaats, dubbele gracht en een voorburcht. Tegenwoordig oogt het meer als een rustiek achttiende eeuws landhuis.

De route is aangegeven met gele markeringen. Het is tijdelijk niet mogelijk om het trekpontje in natuurgebied De Koornwaard te nemen. Je kunt in plaats daarvan de Appeldijk volgen. 

 

Routeinformatie

Aanbevolen start- en eindpunt

Start Rondje Heukelum-Zuid

Eigenschappen

Regio Betuwe
Thema's Natuur
Lengte 8 km
Duur 1:30

Deze route wordt aangeboden door

Heeft u vragen of opmerkingen over deze route? Plaats hier uw feedback.